Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

XHNOΠΟΥΛΟΣ: Στα Χανιά δεν υπάρχει αυτό που βλέπω στην Ιεράπετρα και τον ΟΦΙ.

Συνέντευξη  παραχώρησε  ο  πρόεδρος  του ΟΦΙ  κ. Χηνόπουλος  στον  ραδιοφωνικό  σταθμό  superfm  όπου  είπε  τα  εξής:

Για τον ΟΦΙ και την εμπειρία που ζει στην ομάδα της Ιεράπετρας: «Ασχολούμαι χρόνια με το ποδόσφαιρο και έπαιζα μπάλα παλαιότερα. Εκείνο που μου έχει αρέσει στην Ιεράπετρα είναι ότι ο κόσμος αγαπά την ομάδα, είναι και η ομάδα της πόλης και είναι πολύ συγκινητικό, όποτε παίζουμε στην έδρα μας, Κυριακή παρά Κυριακή, να βλέπουμε 1.500 με 2.000 φιλάθλους στο γήπεδο. Αυτό δεν το είχα ζήσει στα Χανιά, ούτε με τον Αρη Βουκολιών που ήμουν πρόεδρος, μάλιστα είχα και πολύ αρνητικές εμπειρίες σε αυτό το κομμάτι παρότι είχαμε μεγάλες επιτυχίες με Κύπελλα και Σούπερ Καπ. Βέβαια, δεν το βλέπω και σε άλλες ομάδες των Χανίων, να μην έχουν τέτοιο κόσμο. Τον ΟΦΙ τον παρέλαβα πριν δύο χρόνια στο Α’ τοπικό, τη πρώτη χρονιά ήμουν στη Γ’ Εθνική, βγήκαμε τρίτοι, τη δεύτερη χρονιά βγήκαμε πρωταθλητές, πήραμε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΦΙ και τώρα είμαστε στη Φούτμπολ Λιγκ με στόχο πάντα, καταρχήν, την παραμονή, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Είναι μια δύσκολη κατηγορία και όπως θα έχετε διαπιστώσει, η κατηγορία έχει πολύ δύσκολες ομάδες, πιο δύσκολες από τη Σούπερ Λιγκ 2. Ιστορικές ομάδες, βαριές φανέλες, ομάδες που έχουν πρωταγωνιστήσει στην Α’ Εθνική.  Η πείρα λείπει γενικότερα, αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα που βγαίνει, στην πορεία. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και ελπίζουμε να δικαιώσουμε τους φιλάθλους γιατί είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα -εμένα με έχει εκπλήξει, δεν το έζησα στα Χανιά ούτε στην ομάδα που είχα, ούτε και σε άλλες ομάδες της πόλης- να βλέπω τόσο κόσμο».
Για το αν υπάρχει η σκέψη για ακόμη πιο ανοδική πορεία του ΟΦΙ: «Πάντα είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος στη ζωή μου σε όποιο κομμάτι αναλαμβάνω, είτε επαγγελματικά, είτε με το ποδόσφαιρο κλπ. Δε θέλω να "πετάω", είμαι προσγειωμένος. Πέρσι ξεκίνησα με στόχο την παραμονή ή μια καλύτερη θέση, στην πορεία κάναμε έναν φοβερό α’ γύρο, μετά κάναμε μια κάμψη, που έφερε μια μικρή κρίση στην ομάδα, την "πάλεψα", ξανάρθαμε στην 1η θέση, την "παλέψαμε" και βγήκαμε πρωταθλητές. Αυτή τη στιγμή, με ενδιαφέρει η παραμονή γιατί είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατηγορία. Δεν μπορείς να βάλεις στόχους, όταν βλέπεις ιστορικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα, με φοβερές φανέλες που τις έχουμε ζήσει, με 7-8 χιλιάδες φιλάθλους στο γήπεδο... Δεν πάει το μυαλό μου παραπάνω σε αυτή τη χρονική περίοδο πέρα από το πώς θα κάνουμε μια συγκομιδή βαθμών για να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Στην πορεία βλέπουμε γιατί ο καθένας θα ξεδιπλωθεί και θα δείξει τι είναι, τι αξίζει. Δεν μπορείς ποτέ να κάνεις προβλέψεις σε μια τέτοια κατηγορία διότι είναι και οι απρόβλεπτοι παράγοντες. Μια ατυχής, εντός και εκτός εισαγωγικών, διαιτησία μπορεί να σε φέρει πολύ χαμηλά. Προσπαθούμε να λειτουργούμε σαν οικογένεια, να έχουμε ομόνοια, ηρεμία, να παίζουμε τη μπάλα μας και όπου βγει. Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα, είναι πολύ νωρίς, το Δεκέμβρη θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση».
Για την παρουσία του κόσμου στην Ιεράπετρα και αν ανταποκρίνεται οικονομικά: «Εχω ένα πολύ καλό Δ.Σ., οι άνθρωποι τρέχουν, η κοινωνία στο βαθμό που μπορεί ν’ ανταποκριθεί, ανταποκρίνεται. Βέβαια, πρέπει να τρέξουμε περισσότερο γιατί είναι επαγγελματική η κατηγορία, ο στόχος είναι να έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία. Δε θέλω να "τρώμε" 3-4 γκολ σε κάθε παιχνίδι για να λέμε ότι είμαστε στη Φούτμπολ Λιγκ. Πρέπει να έχεις και κάποιους παίκτες... Δυστυχώς ο Νομός Λασιθίου και η υπόλοιπη Κρήτη, δεν διαθέτει πληθώρα παικτών και αναγκάζεσαι να φέρεις παίκτες από πάνω. Υπάρχουν έξοδα, δαπάνες, ματώνει ο καθένας, ματώνει και η κοινωνία. Εχουμε θεσπίσει τα εισιτήρια διαρκείας, την κάρτα μέλους και τις χορηγίες -έχουμε βάλει ηλεκτρονική ταμπέλα στο γήπεδο όπου διαφημίζονται οι επιχειρήσεις- με διάφορους τρόπους προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα οικονομικά της ομάδας ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι. Δεν είναι ευοίωνα τα πράγματα, σε καμία ομάδα δεν είναι, κανείς πρόεδρος δεν θα πει ότι είναι αισιόδοξα τα πράγματα. Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα παντού».
Για το αν του έχει γίνει νύξη από ομάδα στα Χανιά για να επιστρέψει στα διοικητικά: «Αγαπώ τα Χανιά και τις ομάδες που παρακολουθούσα όταν ήμουν στα Χανιά το Σαββατοκύριακο. Διάφοροι φίλοι με έχουν προσεγγίσει και με ρωτάνε γιατί δεν ασχολούμαι στα Χανιά και ασχολούμαι στην Ιεράπετρα κλπ. Αποκόμισα μια πικρή εμπειρία όταν ήμουν στην ομάδα του Αρη Βουκολιών. Ενώ είχαμε επιτυχίες, ο κόσμος δεν ερχόταν στο γήπεδο. Αυτό με είχε ξενίσει και μου είχε κάνει πολύ κακή εντύπωση. Το βλέπω και σε άλλες ομάδες όμως, δεν είδα αυτά που βλέπω στην Ιεράπετρα... Είναι φοβερό αυτό που λέω, να μπαίνουν οικογένειες στο γήπεδο να παρακολουθούν το παιχνίδι, αυτό είναι πολύ συγκινητικό. Πλέον στην Ιεράπετρα περιμένουν πότε θα παίξει ο ΟΦΙ για να έρθουν στο γήπεδο και να ψυχαγωγηθούν, να ευχαριστηθούν. Την περασμένη Κυριακή που κερδίσαμε τη Νίκη Βόλου με 2-1, έπρεπε να δείτε τι έγινε στο πρώτο γκολ. Ο κόσμος έκλαιγε από χαρά, ήταν πολύ ωραία συναισθήματα. Στα Χανιά για ομάδες σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, δεν έχω δει αυτό που βλέπω στην Ιεράπετρα. Εκεί, έχουν μια εκτίμηση και έναν σεβασμό προς τον πρόεδρο, υπάρχει κάτι άλλο... Το θέμα είναι να μη σε βλέπει ο άλλος και να λέει είναι ο πρόεδρος και τι έγινε. Ο κόσμος στην Ιεράπετρα αναγνωρίζει... Οταν βλέπουν ότι μέσα σε δύο χρόνια και κάτι μήνες, έχουμε πετύχει όλα αυτά, νιώθουν και αυτοί χαρά και ευγνωμοσύνη, είναι φίλαθλοι».
Για τη μη εκλογή του ως δήμαρχος στην Ιεράπετρα και αν στενοχωρήθηκε: «Με τα κοινά, είμαι αρκετά χορτασμένος, διότι έκανα περίπου 9 χρόνια πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στον Πλατανιά. Κάποιοι φίλοι με παρότρυναν να βάλω υποψηφιότητα για δήμαρχος. Δεν μπορώ να πω ότι δεν στεναχωρήθηκα που δεν εξελέγην, πιο πολύ με εξέπληξε το γεγονός ότι θα περίμενα μια καλύτερη σειρά και όχι τέταρτος. Το θέμα δεν είναι εκεί. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν κάποιος δεν είναι μέσα από τον ίδιο τόπο και έτσι όπως ήταν το εκλογικό σύστημα, είχαμε 7-8 συνδυασμούς, δεν υπήρχε οικογένεια χωρίς υποψηφίους! Με αυτή την έννοια κατάλαβα πως ήταν κάτι πολύ δύσκολο, το αντιλήφθηκα έστω και αργά. Εκανα την προσπάθεια μου με εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Το θέμα μου ήταν να βοηθήσω την κοινωνία της Ιεράπετρας, με αυτή την έννοια πάλι τη βοηθώ ως δημοτικός σύμβουλος. Χθες ήμουν στην Αθήνα με τον δήμαρχο και αντιμετωπίσαμε ένα σοβαρό πρόβλημα της Ιεράπετρας μαζί με την Υπουργό Παιδείας και με τον Υπουργό Ναυτιλίας. Δεν πειράζει αν δεν εκλεγείς, το θέμα είναι ν’ αγαπάς το μέρος και να προσφέρεις και να βοηθήσεις. Οι τίτλοι δεν πειράζουν, εσύ κάνεις αυτό που θες και έχεις τη συνείδηση σου ήσυχη. Από εκεί και πέρα, θα βοηθήσω από το μετερίζι που θα με βάλει η κοινωνία, αυτό είναι το σωστό και το έντιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΦΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ,ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΟΦΙ - 1971

ΕΝΔΕΚΑΔΑ  ΟΦΙ - 1971
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟN ΝΙΚΟ BOΓ. ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

H KEΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΟΦΙ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ 2006

H  KEΡΚΙΔΑ  ΤΟΥ  ΟΦΙ  ΣΤΗΝ  ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ  2006

ΟΦΙ-ΑΟΑΝ 1993

ΟΦΙ-ΑΟΑΝ  1993
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΦΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ , ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ , ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ , ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

OI ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ 2006

OI  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ  ΚΡΗΤΗΣ  2006

ΠΑΝO ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970 : ΟΦΙ = ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΠΑΝO  ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970 : ΟΦΙ = ΘΡΗΣΚΕΙΑ

KEΡΚΙΔΑ ΟΦΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970

KEΡΚΙΔΑ  ΟΦΙ  ΔΕΚΑΕΤΙΑ  1970






ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-9-1978

ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΗΧΩ  28-9-1978













1985 -1-28 ΟΦΙ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1-0

1985 -1-28  ΟΦΙ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1-0

O OΦΙ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΘΥΕΛΛΑΣ-ΔΙΑΓΟΡΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟΚΟΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ , ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΦΙ , ΤΟ 1970.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-4-1949 !!!

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ  26-4-1949 !!!

AΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-6-1964

AΘΛΗΤΙΚΗ  ΗΧΩ  9-6-1964

AΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-5-1966

AΘΛΗΤΙΚΗ  ΗΧΩ  25-5-1966

AΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-4-1951

AΘΛΗΤΙΚΗ  ΗΧΩ  14-4-1951