Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Θ.ΜΠΕΡΚΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.

Ενα  ενδιαφέρον  άρθρο  του  γνωστού  Λασιθιώτη  δημοσιογράφου  Θανάση  Μπέρκοβιτς  , αναδημοσιεύομε  σήμερα  από  γνωστό  Κρητικό  αθλητικό  site.(http://www.topikokritis,gr/). Γιά  την  ακρίβεια , αναδημοσιεύομε  το  μισό  άρθρο , δηλαδή  το  κομάτι  που  έχει  να  κάνει  με την  Ιεράπετρα. Οι  απόψεις  του  Θανάση  Μπέργκοβιτς  έχουν  πάντα  την  αξία  τους , γιατί  είναι  ένας  άνθρωπος  με  καθαρή  σκέψη , που  παρακολουθεί  εδώ  και  χρόνια  , από πολύ  κοντά  το  Γεραπετρίτικο  ποδόσφαιρο.


''Είχαμε αναφέρει πολλές φορές ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι από τα πιο δύσκολα και δυσβάσταχτα οικονομικά για τις δύο Λασιθιώτικες ομάδες, που θα εκπροσωπήσουν το Λασίθι στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Τα πρώτα δείγματα που αποκομίσαμε από την Ιεράπετρα F.C. και τον ΑΟΑΝ δεν ήταν ενθαρρυντικά από οικονομικής άποψης και με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής τα πράγματα διαφαίνονται πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα τη νέα αγωνιστική χρονιά 2010-2011.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από.. το δάχτυλο μας, τα δύο αυτά σωματεία αντιμετωπίζουν καταστάσεις, τις οποίες μπορούμε να χαρακτηρίσουμε περίεργες και ιδιαίτερα δύσκολες σε σχέση τουλάχιστον με τους υπόλοιπους Κρητικούς συλλόγους.


Στην Ιεράπετρα F.C., εκεί και αν είναι τα πράγματα δύσκολα και περίεργα. Αυτή η Ένωση που έγινε το περσινό καλοκαίρι ήταν κάτι που μπήκε πολύ γρήγορα στην ζωή των φιλάθλων της πόλης και φυσιολογικά κάποιοι ρομαντικοί φίλοι των ομάδων, ΟΦΙ, Αναγέννηση και ΑΣΙ δεν μπόρεσαν να την αποδεχτούν. Ο ΟΦΙ για κάποιους ήταν και είναι ιδέα, όπως είναι ο ΑΟΑΝ για τους Αγιονικολιώτες, ο Ηρόδοτος για τους Αλικαρνασώτες και ο ΑΟΧ για τους Χανιώτες. Δεν είναι εύκολο να πείσεις έναν πιστό και άρρωστο οπαδό του ΟΦΙ ότι η ομάδα που υποστήριζε με πάθος όλα αυτά τα χρόνια δεν θα υπάρχει και θα συνενωθεί για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σωματείο στην πόλη.
Παρόλα αυτά το εγχείρημα προχώρησε και η πρώτη προσπάθεια που έλαβε χώρα φέτος είχε τα θετικά της αλλά και τα αρνητικά της. Οι περισσότεροι που μπήκαν στο συμβούλιο το έπραξαν με γνώμονα το καλό της Ιεράπετρας και ειδικά αυτοί που ήταν μέσα στα κοινά του ΟΦΙ έκαναν την καρδιά τους «πέτρα» και έβαλαν σαν βάση την λογική, δείχνοντας τεράστια δύναμη ψυχής.
Η χρονιά ολοκληρώθηκε και η πρώτη προσπάθεια για συσπείρωση δεν ευδοκίμησε με την Γενική Συνέλευση της περασμένης Τετάρτης να μην έχει την αναμενόμενη απαρτία. Ο στόχος είναι το διοικητικό σχήμα να αυξηθεί και να γραφτούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη, τα οποία θα βοηθήσουν οικονομικά το σωματείο. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.. Η πόλη αγαπάει το ποδόσφαιρο και η αγκαλιά του κόσμου προς αυτό το εγχείρημα μπορεί να έρθει αλλά μπορεί και όχι.
Ξανά λέω ότι λάθη έγιναν πολλά από το συμβούλιο, αλλά ως ένα σημείο ήταν δικαιολογημένα λόγω της ταχύτητας και της γρήγορης τροπής που πήραν τα πράγματα το προηγούμενο καλοκαίρι. Αν και φέτος γίνουμε μάρτυρες των ίδιων αρνητικών συνθηκών και δεν αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση, τότε ναι.. θα μπορούμε να κατακρίνουμε εκ του ασφαλούς την διοίκηση και τις ενέργειες της. Κατά την άποψη μου τώρα δεν μπορεί να γίνει αυτό, διότι δεν έχουμε δώσει το περιθώριο στους διοικούντες να δείξουν το όραμα τους, το έργο τους τώρα που δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου και κανείς δεν θα μπορεί να υποστηρίξει δικαιολογίες τύπου: «βιαστικές κινήσεις» και «πεπραγμένα χωρίς πολλά περιθώρια χρόνου».

2 σχόλια:

 1. "Ο ΟΦΙ για κάποιους ήταν και είναι ιδέα."

  Αυτό γράφει ο Θανάσης ο Μπ'εργκοβοτς. Μήπως τελικά αυτό είναι η αιτία που η ΙFC δεν λέει να πάρει τα πάνω της; Μήπως επιτέλους η διοίκηση πρέπει αυτό να το λάβει σοβαρά υπόψιν της; Μήπως επιτέλους κάτι να κάνει γιαυτό και όχι να κλείνει μάτια και αυτιά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. mano ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΦΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ,ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΟΦΙ - 1971

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΟΦΙ - 1971
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟN ΝΙΚΟ BOΓ. ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

H KEΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΟΦΙ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ 2006

H KEΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΟΦΙ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ 2006

ΟΦΙ-ΑΟΑΝ 1993

ΟΦΙ-ΑΟΑΝ 1993
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΦΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ , ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ , ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ , ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

OI ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ 2006

OI ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ 2006

ΠΑΝO ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970 : ΟΦΙ = ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΠΑΝO ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970 : ΟΦΙ = ΘΡΗΣΚΕΙΑ

KEΡΚΙΔΑ ΟΦΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970

KEΡΚΙΔΑ ΟΦΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-9-1978

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-9-1978

1985 -1-28 ΟΦΙ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1-0

1985 -1-28 ΟΦΙ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1-0

O OΦΙ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΘΥΕΛΛΑΣ-ΔΙΑΓΟΡΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟΚΟΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ , ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΦΙ , ΤΟ 1970.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-4-1949 !!!

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-4-1949 !!!

AΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-6-1964

AΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-6-1964

AΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-5-1966

AΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-5-1966

AΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-4-1951

AΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-4-1951